"Nimic nu este mai revelator decat miscarea"Martha Graham

CONDUCEREA IN DANS

 

Impreuna cu noi puteti redescoperi, prin dans, placerea de a fi femeie

 

Dar ce înseamna de fapt sa fi ” CONDUSA"  în dans?

Pentru ca barbatul si o femeiea sa danseze in armonie  (cu placere, eleganta, naturalete si eficienta), trebuie sa înteleaga ca  se misca într-un univers care se supune legilor "fizice" si fizicii.

Conditia sinequanon ca doua persoane sa danseze în armonie, o reprezinta existenta unor conexiuni între acestea bazate, în cazul dansului, pe TONUS MUSCULAR. Acesta are rolul de a conecta segmentele corporale ale fiecaruia dintre parteneri între ele si corpul ca întreg la corpul partenerului.

Poate ca un exemplu sugestiv va v-a ajuta sa întelegiti mai bine de ce este necesar tonusul muscular.Imaginativa o marioneta, c ând papusarul tensioneaza sforile, aceasta capata viata si forma, iar când sforile sunt relaxate, aceasta se transforma într-o masa amorfa si inerta (în cazul nostru sforile sunt reprezentate de catre fibrele musculare).

La fel interactioneaza si bratele  noastre (principalii conectori în formarea unitatii perechii). Astfel, în lipsa unui tonus adecvat, impulsul poate fi blocat de o rezistenta prea mare din partea partenerei, sau se poate pierde daca aceasta este prea relaxata.

 

      Tonusul muscular presupune, deci o stare de usoara încordare a musculaturii care sa permita transmiterea sau receptionarea impulsurilor mecanice într-un mod cât mai placut, eficient si coerent.

 

"O coarda prea întinsa se rupe, o coarda prea slaba nu vibreaza asa cum trebuie."

Gautama

 

"Cum adica sa ma las condusa de un barbat? Nici vorba!"

      Acesta este un alt aspect care trebuie discutat. În societatea moderna, în care emanciparea femeilor a devenit realitate, expresia "a fi/a te lasa condusa" induce deseori în rândul acestora o senzatie de disconfort psihic, acest concept confundându-se în mod eronat cu o situatie de subordonare. Este înteles total gresit! A te lasa condusa în dans înseamna a însoti pe cineva de buna voie, nu a fi obligata sau fortata.

 

Femeile care doresc sa fie egale cu barbatii sunt lipsite de  ambitie

 

      De asemenea trebuie înteles ca pentru a putea forma un întreg si pentru a actiona ca atare, unul dintre parteneri trebuie sa-si asume rolul de leader. A se vedea cazul autovehiculelor sau al aeronavelor unde, din ratiuni de securitate si eficienta, exista un singur conducator.

 

      În cazul în care si partenera încearca sa conduca ea nu va reusi decât sa-si contrarieze partenerul, distragându-i atentia, încurcându-l, dându-i impresia ca nu se ridica la asteptarile ei. Si nu vrem asta, nu? Cu atât mai mult cu cât daca îi vei oferi partenerului tau ocazia de a fi imprevizibil, vei avea parte de mult mai multe surprize (placute bineînteles)!

In dans fetele constientizeaza intotdeauna retroactiv tot ce li s-a “intimplat”

Daca ar fi sa disociem interactiunea dintre barbat si femeie pe ringul de dans, putem spune ca femeia, prin frumusetea, farmecul si disponibilitatea ei (de a-l accepta pe barbat ca partener de dans), are primul "cuvânt" de spus. De aici încolo este rolul barbatului de a-si impresiona partenera, prin talentul si imaginatia sa, transpuse în dans.

Este ca si cum el i-ar face ei cadou, o calatorie pe aripile muzicii, în lumea minunata a dansului, asumându-si responsabilitatea asupra organizarii acesteia, alegerii itinerarului, ambientului, sigurantei, partenera netrebuind decât sa-l urmeze si sa se bucure de aceasta calatorie.

 

Dansul poate fi comparat cu un film format dintr-o succesiune de “poze”(cadre). Dansatorii trebuie sa fie preocupati tot timpul de felul cum arata in fiecare dintre aceste “poze”  .

 

Fata, prin atitudine trebuie sa impuna respect  barbatului ! Ea decide care e postura in care se simte si arata cel mai bine, iar barbatul trebuie sa respecte acest Status Quo!

FEMEIA trebuie sã fie atrãgatoare, provocatoare si dispusã sã accepte jocul.

         O atitudine pozitivã va crea o atmosferã plãcutã si vã va ajuta sã evitati momentele tensionate.

         Plecând de la premiza cã dansul este o formã de miscare, iar miscarea este una din caracteristicile vietii si tinând cont cã multe dintre principiile enumerate mai sus se aplicã si în viata de zi cu zi, ai ocazia, o datã în plus, sã devii în dans ca si în viatã, PARTENERA PERFECTA.

 

"Dumnezeu l-a facut pe barbat sa cante cinstea femeii."

George Balanchine

 

 

inapoi la  || SPECIAL FOR LADIES ||