Domnilor , Vreti sa fiti invidiati de barbati si iubiti de femei? Invatati sa dansati!

CONDUCEREA IN DANS

 

Dar ce înseamna de fapt sa” CONDUCI" IN DANS

        Pentru ca barbatul si o femeia sa danseze in armonie  (cu placere, eleganta, naturalete si eficienta), trebuie sa înteleaga ca  se misca într-un univers care se supune legilor "fizice" si fizicii.

 

          Conditia sinequanon ca doua persoane sa danseze în armonie, o reprezinta existenta unor conexiuni între acestea bazate, în cazul dansului, pe TONUS MUSCULAR. Acesta are rolul de a conecta segmentele corporale ale fiecaruia dintre parteneri între ele si corpul ca întreg la corpul partenerului (ei).

          Poate ca un exemplu sugestiv va va ajuta sa întelegiti mai bine de ce este necesar TONUSUL MUSCULAR: imaginativa o marioneta. Când papusarul tensioneaza sforile, aceasta capata viata si forma, iar când sforile sunt relaxate, aceasta se transforma într-o masa amorfa si inerta (în cazul nostru sforile sunt reprezentate de catre fibrele musculare).

          De asemenea, un alt exemplu: Lutul, daca contine prea multa apa devine prea fluid pentru a avea o forma, iar daca are prea putina apa, nu va putea fi modelat.

Dansul poate fi comparat cu un film format dintr-o succesiune de “poze” (cadre). Dansatorii trebuie sa fie preocupati tot timpul de felul cum arata in fiecare dintre aceste “poze”  .

          La fel interactioneaza si bratele  noastre (principalii conectori în formarea unitatii perechii). Astfel, în lipsa unui tonus adecvat, impulsul poate fi blocat de o rezistenta prea mare din partea partenerei, sau se poate pierde daca aceasta este prea relaxata.

 

          TONUSUL MUSCULAR presupune deci o stare de usoara încordare a musculaturii care sa permita transmiterea sau receptionarea impulsurilor mecanice într-un mod cât mai placut, eficient si coerent.

          De asemenea trebuie înteles ca pentru a putea forma un întreg si pentru a actiona ca atare, unul dintre parteneri trebuie sa-si asume rolul de leader. A se vedea cazul autovehiculelor sau al aeronavelor unde, din ratiuni de securitate si eficienta, exista un singur conducator.

 

De ce barbatul este cel care trebuie sa-si asume acest rol?

       Pentru ca el este mai puternic fizic, el este cel care trebuie sa protejeze, sa concureze cu rivalii, sa elimine eventualele pericole, sa gaseasca solutii pentru problemele care apar. Pentru ca trebuie sa curteze, sa impresioneze ,sa protejeze si sa demonstreze partenerei sale ca este demn de atentia ei.

 

“Ratiunea si judecata sunt calitati de conducator.” Tacitus

 

      Astfel, poate în mod paradoxal pentru unii, noi consideram ca dansul în pereche are o importanta mai mare ca forma de comunicare pentru barbat decât pentru femeie.

 

“La inceput a fost cuvantul, iar cand Dumnezeu a inteles ca nu e deajuns pentru ca barbatul si femeia sa se inteleaga, unul pe celalalt,

a creat dansul.”Costin Mihaiu

 

          Daca ar fi sa disociem interactiunea dintre barbat si femeie pe ringul de dans, putem spune ca femeia, prin frumusetea, farmecul si disponibilitatea ei (de a-l accepta pe barbat ca partener de dans), are primul "cuvânt" de spus. De aici încolo este rolul barbatului de a-si impresiona partenera, prin talentul si imaginatia sa, transpuse în dans.

         Si nu în ultimul rând, în conducere, este vorba de ATITUDINE! Este foarte important ce imagine reusiti sa transmiteti celorlalti despre dvs., dar mai ales partenerei.

 

         Ca BARBAT trebuie sa fiti dominant,  sa impuneti respect si sa fiti credibil pentru ca partenera sa va urmeze.

 

O atitudine pozitiva  va crea o atmosfera placuta si va va ajuta sa evitati momentele tensionate.

 

"Daca vrei sa modelezi substanta si esenta fiintei tale pentru

a le face mai bune invata sa dansezi." Costin Mihaiu

 

       Plecând de la premiza ca dansul este o forma de miscare, iar miscarea este una din caracteristicile  fundamentale alevietii si tinând cont ca multe dintre principiile enumerate mai sus se aplica si în viata de zi cu zi, ai ocazia o data în plus, sa devii în dans ca si în viata, Partenerul Perfect.

 

 

inapoi la  || MEN SPECIAL ||